BeActive‬ – The European Week of Sport 07.09-13.09.2015

admin Activitati 2015, Activitati curente, Activitati Internationale, Material foto Leave a comment  

 

 

 

 

#‎BEACTIVE‬
http://blogs.ec.europa.eu/week-sport/

Saptamana Europeana a Sportului 7-13 Septembrie 2015

 

 

Print
logo-mts

 

 

George Boroi Gabriela Szabo

2015-ewos-fb-cover-kid-bike 2015-ewos-fb-cover-runner 2015-ewos-fb-cover-skate 2015-ewos-fb-cover-team 2015-ewos-fb-cover-outdoor (Copy) imagine 2015-ewos-fb-cover-outdoor 2015-ewos-fb-cover-fitness 2015-ewos-fb-cover-football 2015-ewos-fb-cover-kid

creative-europe-flyer_web_ro_002 creative-europe-flyer_web_ro_001

 

Untitled

Scan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Săptămâna Europeană a Sportului

#BEACTIVE

07-13 septembrie 2015

 

 

 

Acord CE-EBU privind prima ediţie a Săptămânii Europene a Sportului

 

În luna iunie, anul acesta, între Comisia Europeană şi Uniunea europeană a radiodifuzorilor (EBU) s-a semnat un protocol pentru promovarea Săptămânii Europene a Sportului 2015, prima ediţie a acestui eveniment ce se va desfăşura simultan la nivelul tuturor ţărilor membre ale Uniunii Europene (7-13 septembrie).

 

În comunicatul de presă difuzat la încheierea reuniunii se subliniază: „Comisia Europeană (CE) şi Uniunea Europeană de Radio (EBU) vor încuraja în mod activ cetăţenii europeni să aibă acces la sport în timpul unei săptămâni de promovare în luna septembrie.

 

Săptămâna Europeană a Sportului (7-13 septembrie) are scopul de a încuraja cetăţenii de toate vârstele #BeActive, precum şi sprijin în realizarea activităţilor ca urmare a iniţiativelor naţionale şi locale existente cu scopul declarat: ‘Să ne mişcăm’.

 

La semnarea acordului de la Bruxelles, marţi (2 iunie), Nicola Frank, coordonatoarea afacerilor europene la EBU, a spus că televiziunea este ‘fereastra numărul unu’ prin care comunităţile descoperă noi forme de practicare a exerciţiului fizic, care să conducă la o sănătate mai bună.

 

‘Indiferent unde locuiţi, evenimentele sportive au o importanţă enormă pentru comunitate’, a spus ea. „Unele sporturi, precum fotbalul sunt un fenomen global care uneşte lumea. Altele, cum ar fi schiul nordic sunt intrinsec legate de cultura şi identitatea locală. Toate sunt menite să aducă o contribuţie majoră la diversitatea culturală în cadrul Uniunii Europene’.

 

Nicola Frank a spus că EBU are ‘în spatele scenei’ rolul de a asigura ca o gamă largă de evenimente sportive care să fie disponibile pentru cele mai mari audienţe posibile la televiziune, radio şi online.’Programele de sport sunt o parte vitală a oricărui canal media în serviciu public. Prin producerea şi distribuirea de sport de calitate superioară direct pe o bază free-to-air pe toate platformele relevante, membrii noştri trimit un mesaj că există un sport pentru toată lumea, indiferent de forţe individuale sau puncte slabe’.

 

Colaborarea dintre Comisia Europeană şi EBU (UER) are drept scop stimularea şi promovarea sportului şi a activităţii fizice, subliniază rolul social al sportului şi valoarea lucrului în echipă, precum şi implicarea şi participarea.

 

Ca parte a angajamentul său, EBU (UER) va organiza şi promova Săptămâna Europeană a Sportului şi pentru viitor, în timpul Adunării EBU Sports la 30 septembrie şi 2-3 octombrie, la Bruxelles. Membrii EBU vor fi încurajaţi să lanseze propriile activităţi şii să determine cetăţenii să includă sporturi în rutina lor de zi cu zi”. (13 iulie 2015)

Precizări privind Săptămâna Europeană a Sportului

 

Pas important în politica sportului făcut de Comisia Europeană: Săptămâna Europeană a Sportului, iniţiativă lansată de echipa comisarului Vassiliou, se va concretiza cu deplina implicare a noului comisar Tibor Navracsics. Acesta va fi puternic asociat cu acest eveniment inovatoare în vederea promovării sportului de masă, potrivit unor precizări venite de la Bruxelles.

 

Ultimele detalii au fost publicate de Comisia Europeană cu privire la Săptămâna Europeană a Sportului (EWoS). Scopul acestui eveniment major este de promovare exerciţiilor fizice şi sportului, la toate nivelurile. Cel mai recent sondaj Eurobarometru privind sportul şi activitatea fizică a arătat că aproape 60% din cetăţenii Uniunii Europene nu practică sau o fac foarte rar exerciţiul fizic sau activităţi sportive.

 

Pentru a organiza Săptămâna Europeană a Sportului (EWoS), un eveniment-impuls în acest domeniu, Comisia Europeană urmează să ofere finanţare ţintită pentru această vastă acţiune din Erasmus +, noul program european pentru educaţie, formare, tineret şi sport. Acesta a alocat în jur de 3,7 milioane de milioane de euro pentru pregătirea evenimentului şi 6 milioane euro pe an începând cu 2015.

 

EWoS va evolua de-a lungul anilor. În cele din urmă, se intenţionează să fie organizate în urma unui calendar fix (a doua săptămână din septembrie), cu o deschidere oficială, un eveniment pilot, precum şi 3 până la 5 zile focus, cu o temă în fiecare zi. cu un accent diferit. Spre exemplu: sportul în scoli, sport şi întreprinderi, sport şi handicap.

 

Prima ediţie a EWoS va fi organizată, aşadar, în septembrie 2015. La nivelul UE, EWoS va avea loc în perioada 7-13 septembrie 2015.Ca parte a eforturilor sale de a mobiliza un răspuns masiv din partea publicului, Comisia va coordona evenimente şi activităţi în timpul săptămânii. Organizaţiile care aderă la obiectivele evenimentului vor primi îndrumare şi o Săptămâna Europeană pentru EWoS Sport label.

 

Ca urmare, Comisia pentru sport a UE sprijină deplin şi va contribui la această primă Săptămâna Europeană a Sportului, relevând legătura existentă, clară,  între aceste obiective şi domeniul de aplicare general de acţiune al campaniei  pentru sport. De asemenea, comisarul pentru sport este convins de la valoarea adăugată pe care campania ar putea aduce sportul prin EWoS şi susţine ideea focalizării într-o zi a activităţii fizice la locul de muncă. (13 iulie 2015)

 

2015-ewos-fb-cover-fitness

 

 

 

 

Săptămâna Europeană a Sportului 7-13 September 2015

‪#‎BEACTIVE‬
Pentru alte informatii accesati :http://ec.europa.eu/sport/week/

Săptămâna Europeană a Sportului pe scurt

Săptămâna Europeană a Sportului – European Week of Sport

* Prima ediţie a Săptămânii Europene a Sportului va avea loc în perioada 7-13 septembrie, simultan în toate cele 28 de ţări ale Uniunii Europene, precum şi în alte ţări din afara UE (Macedonia, Islanda, Norvegia, Liechteinstein, Turcia). Săptămâna este pentru toţi, indiferent de vârstă, mediu sau condiţie fizică.

* În România, unde coordonarea este asigurată de Federaţia Română Sportul pentru Toţi, cu sprijinul esenţial al Ministerului Tineretului şi Sportului, acţiunile vor avea loc în primul rând în judeţele Alba, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Vaslui, Vâlcea şi Bucureşti, dar orice comunitate locală este sprijinită să organizeze activităţi sportive.

* Acţiunile vor fi organizate sub forma unor festivaluri de dans, drumeţie, întreceri la volei, fotbal, rugby, şah, mişcare pentru vârsta a treia, climbing, tir cu arcul, tir sportiv, tenis, înot, gimnastică la locul de muncă, activităţi în cluburi de fitness şi aerobic. (Lista comunicată a acţiunilor, pe judeţe, pe stick).

* Fără să excludă diversitatea, iniţiativele locale fiind încurajate, structura EWoS este următoarea: luni, 7 septembrie – Deschiderea oficială; marţi, 8 septembrie – Mediul educaţional; miercuri, 9 septembrie – Eveniment principal; joi, 10 septembrie – Sport la locurile de muncă; vineri, 11 septembrie – Activităţi în aer liber; sâmbătă 12 şi duminică 13 septembrie – Activităţi în cluburi şi centre de fitness.

* Fiecare ţară din Uniunea europeană are ambasadori ai SES (EWoS), din ţara noastră acceptând să facă parte din acest corp de elită al promotorilor sportului Gabriela Szabo, ministrul Tineretului şi Sportului, şi George Boroi, preşedintele CS Steaua Bucureşti. Toţi ambasadorii ţărilor participante au un motto, iar imaginea lor si deviza respectivă vor fi afişate la Bruxelles, pe un ecran gigantic, în timpul EWoS, în Satul Sportiv European.

* Gabriela Szabo şi-a ales drept motto „Corpul omenesc e făcut pentru mişcare” (The Human body is built for movement), iar George Boroi – „Activitatea fizică, medicamentul universal” (Physical activity, the universal medicine). Modelele panourilor realizate de FRST şi trimise la Bruxelles se află în această mapă de presă.

* Ambasadorii sunt personalităţi de prim rang, din domeniul sportului, dar şi al culturii şi divertismentului, având rolul de a constitui modele de inspiraţie pentru publicul din întreaga Europă, pentru implicarea acestuia în sport şi activitatea sportivă.

* Iată şi alţi ambasadori, anunţaţi de site-ul Comisiei: Paula Radcliffe, Steven Gerrard (Marea Britanie), Joel Gonzalez (Spania), Caroline Wozniacki (Danemarca), Tapio Korjus (Finlanda), Gerlinde Kaltenbrunner (Austria), Danka Bartenkova (Slovacia), Jean-Michel Saive (Belgia), Marie Bochet (Franţa), Clarence Seedorf (Olanda).

* În România, în prima zi a SES, 7 septembrie, se va organiza o conferinţă de lansare a evenimentului la nivel naţional, cu participarea celor doi ambasadori, Gabriela Szabo şi George Boroi, după conferinţă fiind prevăzut un program artistic.

* Finanţarea este realizată din resurse naţionale, regionale şi locale, precum şi de la bugetul UE, prin programul Erasmus+, care prevede pentru prima oară suma de 265 milioane de euro în perioada 2014-2020 pentru sport, din această sumă fiind, însă, finanţate şi acţiunile vizând eradicarea dopingului şi a meciurilor trucate.

* Ideea SES a apărut în urma unei constatări oficiale dramatice, subliniată de un Eurobarometru realizat în 2012: 59 la sută dintre cetăţenii europeni nu practică mişcarea fizică sau sportul; astfel, la orizontul anului 2020 se preconizează ca şi prin contribuţia SES să fie cooptate în acţiuni sportive constante 100 milioane de persoane din cele 28 de ţări membre, o cincime din totalul populaţiei UE.

* Lansarea acestei idei a avut loc pe 11 iunie 2014, de către comisarul pentru sport al UE, Androuilla Vassiliou, iar în cursul lunii iulie anul acesta noul comisar pentru sport, Tibor Navracsics, şi-a reiterat sprijinul total, insistând asupra beneficiilor activităţilor specifice la locul de muncă.

* În ce priveşte datele de desfăşurare a SES, opinia potrivit căreia aceasta să aibă loc într-o perioadă stabilită multianual este din ce în ce mai acceptată, urmând să fie ratificată; este vorba de a doua săptămână din luna septembrie.

* În luna iunie, anul acesta, între Comisia Europeană şi Uniunea europeană a radiodifuzorilor (EBU) s-a semnat un protocol pentru promovarea Săptămânii Europene a Sportului 2015. Câteva amănunte despre acest protocol poate fi găsit pe stick-ul din mapa de presă.

* Ca parte a angajamentul său, EBU (UER) va organiza şi promova Săptămâna Europeană a Sportului şi pentru viitor, în timpul Adunării EBU Sports la 30 septembrie şi 2-3 octombrie, la Bruxelles. Membrii EBU vor fi încurajaţi să lanseze propriile activităţi şi să determine cetăţenii să includă sporturi în rutina lor de zi cu zi.

* În ţara noastră, pe 17 septembrie va fi organizată o expoziţie cuprinzând imagini (foto, video) legate de eveniment, acestea fiind selecţionate dintre cele difuzate, publicate sau postate pe site şi Facebook.

* Hashtag-ul #BeActive este tema de campanie globală pentru Săptămâna Europeană a Sportului, care, de altfel, va putea fi găsit în deschiderea oricărui material transmis de FRST în legătură cu acest eveniment.

* Mesajele SES pot fi sintetizate prin INFORMEAZĂ (Sensibilizează cu privire la impactul pozitiv al unui stil de viaţă sănătos), MOTIVEAZĂ (Dă-le oamenilor idei despre cum să #BeActive şi să adopte un stil de viaţă sănătos) şi FACILITEAZĂ (Creează oportunităţi pentru a fi #BeActive în modul de viaţă grăbit de astăzi.

* Cu circa 3 luni înaintea SES, a fost prezentată, la Bruxelles, campania #BeActive, urmată de ceremonia de semnare a unui document în acest sens de către partenerii europeni.

* La Bruxelles, evenimentul principal se va desfăşura pe 9 septembrie, în The Square Conference Center, sub deviza „Rolul sportului în promovarea toleranţei şi societăţii deschise în Europa”.

* Majoritatea celor 34 de ţări care organizează SES (cele 28 membre ale UE şi cele 6 ce se vor alătura) vor prezenta noi iniţiative, doar câteva (Belgia, Cehia, Germania, Islanda, Malta, Olanda) făcând apel la formate pe care le-au realizat deja.

* În evenimentul-pilot din 9 septembrie, de la Bruxelles, vor fi decernate Premiile #BeActive, prin care sunt recunoscute şi prezentate proiectele cele mai bune din Europa, care se disting datorită abordării creative, inovatoare şi favorabile creşterii participării cetăţenilor europeni la sport şi activitate sportivă.

* Cu acelaşi prilej, va fi demnat un Ambasador Citizen, cu o poveste personală remarcabilă, care poate fi relatată pentru a populariza angajamentul său pentru sport, acest ambasador urmând să fie activ şi în Săptămâna Europeană a Sportului şi campania #BeActive 2016.

* În cursul lunii august, au început să-şi anunţe implicarea activă, concretă organisme ale sportului de performanţă din Europa, care îşi pun la dispoziţie forţa organizatorică, inclusiv a membrilor naţionali, primele fiind Uniunea Europeană de Gimnastică (UEG) şi Asociaţia Europeană de atletism (EAA).

* UEG este direct implicată în 3 evenimente: 1. Deschiderea de la Bruxelles, capitala europeană, luni, 7 septembrie; 2. Ziua porților deschise ale cluburilor din întreaga Europă, sâmbătă, 12 septembrie; 3. Cities Gymnastics Flash Mob, peste tot în Europa, sâmbătă, 12 septembrie, la ora 12,00 CE, recomandând, de asemenea, cluburilor de gimnastică de pe întregul continent să-şi deschidă gratuit porţile în această perioadă.

* Federaţia continentală de atletism, la rândul ei, organizează 73 de curse în 27, cu peste 160.000 participanţi, dar ţinta fixată de EAA, după discuţiile cu Comisia europeană, este de a avea o cursă minimum în toate cele 34 de ţări participante, un recent comunicat difuzat tuturor federaţiilor naţionale membre anunţând acest obiectiv.

2015-ewos-fb-cover-kid

 

Săptămâna Europeană a Sportului 7-13 September 2015
‪#‎BEACTIVE‬
Pentru alte informatii accesati : http://ec.europa.eu/sport/week/

România organizează peste 130 de evenimente, în toate regiunile ţării, în Săptămâna Europeană a Sportului

Prima ediţie a Săptămânii Europene a Sportului (7-13 septembrie) va fi marcată în ţara noastră de peste 130 de acţiuni, la care vor participa circa 26.000 de amatori de mişcare şi 1.200 de voluntari, cifre confirmate de direcţiile de specialitate şi asociaţiile Sportul pentru Toţi din toate zonele ţării.

Evenimentul, care se va desfăşura simultan în toate cele 28 de ţări ale Uniunii Europene, la care se adaugă ale 6 ţări de pe continent, este promovat atât de canalul de televiziune pan-european Eurosport, de televiziuni membre ale EBU, în urma unui acord semnat anul acesta, de federaţii naţionale şi la nivel continental, cele mai active anunţându-se cele de gimnastică şi atletism, cât şi de ambasadorii SES.

Aceşti ambasadori ai Săptămânii Europene a Sportului, personalităţi consacrate ale sportului, reprezintă, ei înşişi, modele de succes pentru practicanţii activităţii fizice şi sportului. De pildă, ţara noastră îi are ca ambasadori pe Gabriela Szabo, campioană olimpică, actualul ministru al Tineretului şi Sportului, şi pe George Boroi, vicecampion european, preşedintele al celui mai puternic club din România, Steaua Bucureşti. Alţi reprezentanţi ai ţărilor UE sunt, printre alţii, celebrităţi precum Paula Radcliffe, Steven Gerrard (Marea Britanie), Joel Gonzalez (Spania), Caroline Wozniacki (Danemarca), Tapio Korjus (Finlanda), Gerlinde Kaltenbrunner (Austria), Danka Bartenkova (Slovacia), Jean-Michel Saive (Belgia), Marie Bochet (Franţa), Clarence Seedorf (Olanda).

Desfăşurată sub deviza BeActive, Săptămâna Europeană a Sportului va avea la Bruxelles un eveniment principal, pe 9 septembrie, în The Square Conference Center, sub deviza „Rolul sportului în promovarea toleranţei şi societăţii deschise în Europa”; cu acest prilej vor fi decernate Premiile #BeActive, prin care sunt recunoscute şi prezentate proiectele cele mai bune din Europa, care se disting datorită abordării creative, inovatoare şi favorabile creşterii participării cetăţenilor europeni la sport şi activitate sportivă.

În prima zi a Săptămânii, pe 7 septembrie, la Bucureşti va fi organizată o conferinţă de presă de deschidere oficială a evenimentului, susţinută de cei doi ambasadori români şi de reprezentanţii Federaţiei Române Sportul pentru Toţi, urmând să aibă loc manifestări în majoritatea judeţelor.

2015-ewos-fb-cover-team

 

 

Săptămâna Europeană a Sportului 7-13 September 2015
‪#‎BEACTIVE‬
Pentru alte informatii accesati : http://ec.europa.eu/sport/week/

Conferinţă de presă – deschiderea oficială a Săptămânii Europene a Sportului

Luni, 7 septembrie, de la ora 11,00, la sediul Centrului de Creaţie şi Tradiţie – CREART, din Bucureşti, Piaţa Lahovari nr. 7, se va desfăşura conferinţa de presă prin care va fi deschisă oficial Săptămâna Europeană a Sportului, eveniment integrat, între 7 şi 13 septembrie, la nivelul întregului continent, cu participarea a milioane de oameni din cele 28 de ţări ale UE, la care se adaugă alte 6 ţări europene.

La conferinţa de presă de deschidere a SES vor participa cei doi ambasadori ai evenimentului din partea României, Gabriela Szabo, fostă campioană olimpică, ministrul Tineretului şi Sportului, George Boroi, vicecampion european, preşedintele CSA Steaua Bucureşti, primarul general al Bucureştiului, dr. Sorin Oprescu, şi prof. univ. Viorel Cojocaru, rectorul Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti (UNEFS).

Expunerile personalităţilor invitate, prezentări ale programului celor 7 zile de activităţi de educaţie fizică şi sport, peste 130 în întreaga ţară, ale semnificaţiilor acestei prime ediţii a SES, precum şi acţiuni concrete ale unuia din partenerii Federaţiei Române Sportul pentru Toţi, Asociaţia Junior Sport, vor fi urmate de un program artistic complex, inspirat din îmbinarea dintre artă şi sport.

2015-ewos-fb-cover-kid-bike

 

Săptămâna Europeană a Sportului 7-13 September 2015
‪#‎BEACTIVE‬
Pentru alte informatii accesati : http://ec.europa.eu/sport/week/

http://radioiasi.ro/…/saptamana-europeana-a-sportului-7-13…/

Start „Săptămâna Europeană a Sportului” la Iaşi
ora 8.30, Baza sportivă a Hotelului Sport
ora 16, Sala de gimnastică ritmică Anghel Saligny
Demonstraţii pe ramuri de sport

2015-ewos-fb-cover-kid

 

Mioveni: Peste 300 de persoane au participat la FlashMob

Peste 300 de persoane din Mioveni au participat luni, 7 septembrie a.c., între orele 12.00 – 12.30, în centrul civic al oraşului, în prima zi a activităţilor dedicate Săptămânii Europene a Sportului.
La acţiune au dansat, elevi, voluntari şi adulţi de toate vârstele ( de la Organizația TEAM Mioveni, Asociaţia Pensionarilor „VIAŢA LUNGĂ” Mioveni, Centrul Cultural Mioveni, C.S Dacia Mioveni 2012, C.S MIOVENI), sub îndrumarea coregrafei Nicoleta Andrei de la A.J.S.P.T – Argeş.
Activitãtile organizate în perioada 7-13 septembrie 2015, vor fi coordonate de Asociatia Judeteanã „Sportul pentru Toţi – Argeş”, în parteneriat cu Primăria, Centrul Cultural Mioveni, C.S Dacia Mioveni 2012, C.S MIOVENI, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş, Direcţia de Sănătate Publică Argeş, precum şi instituţiile şcolare din Mioveni.

Săptămâna Europeană a Sportului 7-13 September 2015
cu: Erasmus+ si ‪#‎BEACTIVE‬
Pentru alte informatii accesati : http://ec.europa.eu/sport/week/
Saptamana Europeana a Sportului, MIOVENI!

A inceput cu conferinta de presa la Primarie si peste 300 de persoane din Mioveni au participat luni, 7 septembrie a.c., între orele 12.00 – 13,30, în centrul civic al oraşului, în prima zi a activităţilor dedicate Săptămânii Europene a Sportului.
La acţiune au dansat, elevi, voluntari şi adulţi de toate vârstele ( de la Organizația TEAM Mioveni, Asociaţia Pensionarilor „VIAŢA LUNGĂ” Mioveni, Centrul Cultural Mioveni, C.S Dacia Mioveni 2012, C.S MIOVENI), sub îndrumarea coregrafei Nicoleta Andrei de la A.J.S.P.T – Argeş.
Activitãtile organizate în perioada 7-13 septembrie 2015, vor fi coordonate de Asociatia Judeteanã „Sportul pentru Toţi – Argeş”, în parteneriat cu Primăria, Centrul Cultural Mioveni, C.S Dacia Mioveni 2012, C.S MIOVENI, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş, Direcţia de Sănătate Publică Argeş, precum şi instituţiile şcolare din Mioveni.

11988504_1521746618115832_801599903537046318_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Săptămâna Europeană a Sportului 7-13 September 2015
‪#‎BEACTIVE‬
Pentru alte informatii accesati : http://ec.europa.eu/sport/week/

9 septembrie 2015 #BeActive
• Activităţi fizice de loisir pentru toate vârstele
– ora 10, Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany Iaşi
– ora 10, Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasă Parascheva” Iaşi

11988451_1521821334775027_1580507008926352508_n

 

 

 

 

Săptămâna Europeană a Sportului 7-13 September 2015
‪#‎BEACTIVE‬
Pentru alte informatii accesati : http://ec.europa.eu/sport/week/

10 septembrie 2015 #BeActive Iasi
• Activităţi fizice la locul de muncă – profesori de educaţie fizică desfăşoară în şcoli, „Pauza de gimnastică” cu personalul didactic şi auxiliar

12003905_1522126041411223_5680156957428952040_n

 

 

 

 

 

 

Săptămâna Europeană a Sportului 7-13 September 2015
cu: Erasmus+ si ‪#‎BEACTIVE‬
Pentru alte informatii accesati : http://ec.europa.eu/sport/week/
Saptamana Europeana a Sportului, MIOVENI!

Programul din a patra zi a Saptamanii Europene a Sportului a inceput cu gimnastiaca la locul de munca la Şcoala gimnaziala „Liviu Rebreanu” Mioveni, unde au participat cadrele didactice si ancajati scolii a continuat cu Şcoala gimnaziala „Toparceanu” au participat cadrele didactice si ancajati scolii; Centrul Cultural Mioveni cu salariati si voluntari si s-a incheiat la Detasamentul de Pompieri Mioveni, unde sau desfasurat cu animatorul, activitati de intretinere prin exercitii fizice la locu de munca. Au participat un numar de peste 100 de persoane. “ Indiferet unde locuiti, evenimentele sportive au o importanta enorma pentru comunitate si sanatate” a spus Nicola Frank coordonatoarea afacerilor europene la semnarea acordului de la Bruxelles”. Săptămâna Europeană a Sportului este finanţată cu fonduri ale Uniunii Europene, prin programul Erasmus+, precum şi cu o contribuţie locală, în cazul României în principal din partea Ministerului Tineretului şi Sportului. Eramus + include, pentru prima data, o linie bugetara dedicata pentru sport. Aceasta va aloca in jur de 265 de milioaneE pe sapte ani. Nu trebuie sa uitam cele mai strălucite minți au spus despre activitatea fizica dea lungul anilor:

„Cum zadar este să stai jos pentru a scrie, atunci când nu v-ați ridicat în picioare pentru a trăi! Eu cred că în momentul în picioarele mele încep să se miște gândurile mele incep sa curga … o mie de rigole, care au creșterea lor în sursele de gândire izbucnita și fertiliza creierul meu … doar când suntem în acțiune este circulație perfectă. ” ◊ Henry David Thoreau

„Medicul viitorului nu va da nici un medicament, ci va interesa pacienților săi în grija cadrului uman, în dieta, și în cauza și prevenirea bolilor. „◊ Thomas Edison

Acum noi toți trebuie doar să lucram împreună pentru a ne asigura că întruchipează aceste valori din nou. ‪#‎fi‬ Activ.

 12006235_1523159811307846_2416378014894690963_n

 

 

13 septembrie 2015 ‪#‎BeActive‬
• Practică şi tu un sport! – demonstraţii pe ramuri de sport
– orele 9-12, Baza nautică Dorobanţi Iaşi – canotaj
– ora 9, Centre de cartier (Tătăraşi, Alexandru cel Bun, Mircea cel Bătrân şi Centrul civic) – „Şahul în cartiere”
– orele 9-12, Sala Polivalentă – volei, handbal, baschet, judo

 

România organizează peste 160 de evenimente, în toate regiunile ţării, în Săptămâna Europeană a Sportului

 

Prima ediţie a Săptămânii Europene a Sportului (7-13 septembrie) va fi marcată în ţara noastră de peste 160 de acţiuni, la care vor participa circa 26.000 de amatori de mişcare şi 1.200 de voluntari, cifre confirmate de direcţiile de specialitate şi asociaţiile Sportul pentru Toţi din toate zonele ţării.

 

Evenimentul, care se va desfăşura simultan în toate cele 28 de ţări ale Uniunii Europene, la care se adaugă ale 6 ţări de pe continent, este promovat atât de canalul de televiziune pan-european  Eurosport, de televiziuni membre ale EBU, în urma unui acord semnat anul acesta, de federaţii naţionale şi la nivel continental, cele mai active anunţându-se cele de gimnastică şi atletism, cât şi de ambasadorii SES.

 

Aceşti ambasadori ai Săptămânii Europene a Sportului, personalităţi  consacrate ale sportului, reprezintă, ei înşişi, modele de succes pentru practicanţii activităţii fizice şi sportului. De pildă, ţara noastră îi are ca ambasadori pe Gabriela Szabo, campioană olimpică, actualul ministru al Tineretului şi Sportului, şi pe George Boroi, vicecampion european, preşedintele al celui mai puternic club din România, Steaua Bucureşti. Alţi reprezentanţi ai ţărilor UE sunt, printre alţii, celebrităţi precum Paula Radcliffe, Steven Gerrard (Marea Britanie), Joel Gonzalez (Spania), Caroline Wozniacki (Danemarca), Tapio Korjus (Finlanda), Gerlinde Kaltenbrunner (Austria), Danka Bartenkova (Slovacia), Jean-Michel Saive (Belgia), Marie Bochet (Franţa), Clarence Seedorf (Olanda).

 

Desfăşurată sub deviza BeActive, Săptămâna Europeană a Sportului va avea la Bruxelles un eveniment principal, pe 9 septembrie, în The Square Conference Center, sub deviza „Rolul sportului în promovarea toleranţei şi societăţii deschise în Europa”; cu acest prilej vor fi decernate Premiile #BeActive, prin care sunt recunoscute şi prezentate proiectele cele mai bune din Europa, care se disting datorită abordării creative, inovatoare şi favorabile creşterii participării cetăţenilor europeni la sport şi activitate sportivă.

 

În prima zi a Săptămânii, pe 7 septembrie, la Bucureşti va fi organizată o conferinţă de presă de deschidere oficială a evenimentului, susţinută de cei doi ambasadori români şi de reprezentanţii Federaţiei Române Sportul pentru Toţi, urmând să aibă loc manifestări în majoritatea judeţelor.

2015-ewos-fb-cover-kid

 

 

 

 

Conferinţă de presă – deschiderea oficială a Săptămânii Europene a Sportului

 

Luni, 7 septembrie, de la ora 11,00, la sediul Centrului de Creaţie şi Tradiţie – CREART, din Bucureşti, Piaţa Lahovari nr. 7, se va desfăşura conferinţa de presă prin care va fi deschisă oficial Săptămâna Europeană a Sportului,  eveniment integrat,  între 7 şi 13 septembrie, la nivelul întregului continent, cu participarea a milioane de oameni din cele 28 de ţări ale UE, la care se adaugă alte 6 ţări europene.

 

La conferinţa de presă de deschidere a SES vor participa cei doi ambasadori ai evenimentului din partea României, Gabriela Szabo, fostă campioană olimpică, ministrul Tineretului şi Sportului, George Boroi, vicecampion european, preşedintele CSA Steaua Bucureşti, primarul general al Bucureştiului, dr. Sorin Oprescu,  şi prof. univ. Viorel Cojocaru, rectorul Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti (UNEFS).

 

Expunerile personalităţilor invitate, prezentări ale programului celor 7 zile de activităţi de educaţie fizică şi sport,  peste 130 în întreaga ţară, ale semnificaţiilor acestei prime ediţii a SES, precum şi acţiuni concrete ale unuia din partenerii Federaţiei Române Sportul pentru Toţi, Asociaţia Junior Sport, vor fi urmate de un program artistic complex, inspirat din îmbinarea dintre artă şi sport.

2015-ewos-fb-cover-football

 

 

 

 

Atletism: În Săptămâna Europeană a Sportului se vor desfășura 116 curse, cu 300.000 concurenți, anunță EAA

Activitățile din cadrul primei ediții a Săptămânii Europene a Sportului (SES, EWoS, după acronimul în engleză), care a început luni în 34 de țări de pe întregul continent, vor angrena circa 300.000 de alergători, care vor lua startul în 116 curse, anunță Asociația europeană de atletism (EAA), într-un comunicat difuzat de la Lausanne.

 În imagine: Dragoș Preda, director de cabinet la MTS, participa la evenimentul prilejuit de deschiderea oficială a Săptămânii Europene a Sportului, la sediul Centrului de Creație si Tradiție — CREART.
În colaborare strânsă cu Comisia Europeană la Bruxelles, European Athletics a convins organizatorii curselor înscrise în programul atletic de pe întregul continent să ia parte la promovarea inițiativei UE, dedicându-și concursurile acestei generoase idei în beneficiul sportului și activității fizice, președintele EAA, Svein Arne Hansen, considerând binevenit răspunsul pozitiv al organizatorilor de curse, care astfel ajută atletismul să aibă o contribuție importantă la succesul evenimentului.

„M-am întâlnit cu comisarul european responsabil de sport, Tibor Navracsics, chiar în această lună, și a fost o plăcere pentru mine să informez că organizația noastră și-a îndeplinit promisiunile de a avea cel puțin o cursă în fiecare dintre țările participante”, a spus Hansen, adăugând: „Vreau să-i mulțumesc vicepreședintelui Jean Gracia, care a coordonat campania noastră, ca și colaboratorilor săi. Astfel se demonstrează importanța atletismului în viața europenilor”.

Cele 116 curse se desfășoară în perioada promoțională, iar efectiv în timpul EWoS vor avea loc 72 de curse în 27 de țări, la unele fiind așteptați peste 10.000 de participanți: Semimaratonul de la Copenhaga (25.000), SEB Tallinn Marathon, în Estonia (20.000), Semimaratonul Wizz Air de la Budapesta (15.000) și Semimaratonul de la Bristol, din Marea Britanie (12.000), estimându-se un total de 293.000 de participanți.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mihai Țenea)

Săptămâna Europeană a Sportului a debutat luni și în România
luni, 7 Sep 2015, 14:23  •  Sport
334 afişări
Săptămâna Europeană a Sportului (SES), inițiativă la nivelul tuturor celor 28 de țări ale Uniunii Europene, la care s-au alăturat alte șase țări de pe continent, a început luni, 7 septembrie, această primă ediție fiind marcată și în România, unde, în perioada 7-13 septembrie, vor fi organizate 130 de acțiuni sportive, în județe din toate regiunile.

(Partea a doua a stirii, de dupa conferinta de presa)
Tot luni, în mai multe județe au fost organizate astfel de deschideri festive ale Săptămânii Europene a Sportului, însoțite de concursuri și demonstrații sportive, cu sute de participanți.

Astfel, în județul Argeș, la Mioveni s-a dat „Startul sănătății 2015”, în Piața Centrului cultural având loc un flash mob, precum și o demonstrație de dans sportiv și înscrierile pentru un concurs popular al acestei discipline, iar la Oradea, în Parcul I.C. Brătianu, pe lângă flash mob și concursul de dans sportiv s-a desfășurat și o demonstrație de karate.

Festivalul național de minihandbal, cu participarea a peste 300 de copii, la Craiova, Crosul Pro Europa, de la Deva, precum și programul sportiv organizat de Asociația județeană Sportul pentru Toți Iași, cuprinzând competiții pentru amatori la fotbal, baschet, handbal, badminton, jocuri distractive, inclusiv pe terenul multifuncțional al UMF Iași, au marcat debutul în țara noastră al acestui eveniment continental.

AJSPT Bistrița-Năsăud a ales pentru deschiderea „Săptămânii” stațiunea Colibița și genericul „Recreere prin mișcare”, sub care s-au desfășurat concursuri de volei, ciclism, wind surfing, orientare sportivă și drumeție.

În județul Gorj, la Baia de Fier, s-a ținut seama de specificul locului pentru ziua inaugurală a SES, organizându-se Tabăra tematică montană, sub semnul ”Reîntoarcerea la natură”, cu acțiuni de orientare montană și activități de alpinism și de speologie, iar la Piatra Neamț și Satu Mare s-au desfășurat Crosuri ale vacanței.

Vâlcea a ales să organizeze, în capitala județului (Râmnicu Vâlcea), Cupa Săptămânii Europene a Sportului la fotbal, ca și Festivalul Național „Micul înotător”, în Piscina Enigma, iar la Suceava, Câmpulung Moldovenesc și Rădăuți sălile de fitness au avut loc activități specifice și de aerobic, tot la Suceava desfășurându-se Memorialul Leon Băncescu la tenis.

În zilele următoare, până duminică, vor avea loc, de asemenea, peste 100 de acțiuni complexe, ca parte integrantă a acestei prime ediții a Săptămânii Europene a Sportului la scara întregii Uniuni Europene, inițiativă care își propune ca, până în 2020, 100 milioane de europeni să-și facă din activitatea fizică și din practicarea sportului o obișnuință, dublând, practic, numărul actual de astfel de practicanți, sub semnul celebrei locuțiuni a lui Juvenal, maximă apărută pe Vechiul Continent de două milenii: „Mens sana in corpore sano”.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mihai Țenea)

stire data astazi

Acţiuni în 16 judeţe, marţi, în ziua a doua a Săptămânii Europene a Sportului

    Bucureşti, 8 sep /Agerpres/ – Marţi, în ziua a doua a Săptămânii Europene a Sportului (7-13 septembrie), în 16 judeţe au fost organizate alte manifestări, multe dintre acestea axate pe recomandările făcute de Comisia pentru sport a UE, mese rotunde, conferinţe, exerciţii fizice la locul de muncă sub îndrumarea unor specialişti, simpozioane dedicate activităţii fizice şi sportului.

    Astfel, la Mioveni, în judeţul Argeş, pe lângă continuarea Festivalului de dans, are loc Masa rotundă – prevenţia sănătăţii prin sport şi educaţie fizică, iar la Brăila, în Sala Polivalentă – Conferinţa structurilor sportive brăilene, în timp ce Iaşul este gazda Mesei rotunde pe tema „Rolul sportului şi promovarea toleranţei. Prevenirea violenţei în sport”.

    Parcul I.C. Brătianu din Oradea este, în continuare, scena Festivalului de dans, Inspectoratul judeţean de jandarmi Galaţi, poliţia locală şi ISU Galaţi organizează, tot marţi, exerciţii fizice la locul de muncă, sub atenta îndrumare a unui specialist. În judeţul Ilfov, la Chitila, Fundaţia ProChitila prezintă o demonstraţie de karate.

    Săptămâna Europeană a Sportului, aflată la prima ediţie, este marcată simultan în toate cele 28 de ţări membre ale Uniunii Europene, la care s-au aliniat şi alte ţări de pe continentul nostru, care beneficiază de sprijin financiar prin programul Erasmus+, pentru prima dată anul acesta (dar până în 2020) deschis şi activităţilor sportive. AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mihai Ţenea)

 

SPORT….Prima editie a Sãptãmânii Europene a Sportului s-a consumat. Sute de copii s-au adunat la umbra statuii lui Stefan cel Mare din Centrul Civic al municipiului Vaslui. Dupã o demonstratie scurtã acestia s-au îndreptat cãtre diferite institutii din oras unde au avut loc activitãti sportive specifice. Sufletul acestei actiuni a fost Anusca Elena Doglan, presedinta asociatiei judetene “Sportul pentru toti”.

Sãptãmâna Europeanã a Sportului (SES), initiatã la nivelul tuturor celor 28 de tãri ale Uniunii Europene, la care s-au alãturat alte sase tãri de pe continent, a început luni, sapte septembrie. Aceastã primã editie fiind marcatã si în România, unde, în perioada 7-13 septembrie, vor fi organizate 130 de actiuni sportive, în judete din toate regiunile. În Vaslui, Bârlad, Husi, Negresti, Berezeni si Fãlciu, prima editie a avut loc ieri, iar în fiecare an pânã în 2020, toti copiii sunt invitati sã participe la Sãptãmâna Europeanã a Sportului fãcând diferite activitãti sportive. În centrul orasului, copiii au fãcut o scurtã demonstratie de dans sau gimnasticã, dupã care s-au îndreptat spre diferite licee din Vaslui unde au avut loc alte activitãti. La Liceul Economic “Anghel Ruginã” au avut loc competitii de dans si stafete, la Liceul cu Program Sportiv competitii de cros, fotbal si handbal, la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” concurs de baschet si la Liceul “Emil Racovitã” concurs de volei. Cu toate cã s-au întrecut între ei, copiii nu au concurat unul împotriva celuilalt, la final fiind toti câstigãtori. “Peste 600 de copii au participat astãzi la activitãtile sportive din oras, pe lângã cei din Bârlad, Husi, Negresti, Berezeni si Fãlciu, iar alãturi de ei alti mii de copii din tãrile Uniunii Europene au fãcut miscare în cadrul acestui mare proiect al Uniunii Europene. În România, Ministerul Tineretului si Sportului a dat actiunea în grija Federatiei Române <<Sportul pentru toti>>. Actiunea este foarte mare, foarte grea si trebuie sã ne ocupãm de ea cu atentie. Acesta este motivul pentru care vasluienii trebuie sã fie mândri. Iatã, sunt peste 1200 de copii antrenati în miscarea asta doar în judetul Vaslui. Totul se întâmplã cu ajutorul voluntarilor, pãrintilor, profesorilor care fac totul pentru copii. S-au implicat si autoritãtile locale, primãria, jandarmeria, asistenta sanitarã, scolile care au oferit locatiile, totul este pentru copii. Tin sã multumesc tuturor celor care s-au implicat si celor care au oferit locatiile gratuit. La sfârsitul probelor sportive fiecare echipã va primi o diplomã de la Uniunea Europeanã pentru cã au fãcut miscare în cadrul acestui proiect”, a declarat Anusca Elena Doglan, pesedinta Asociatiei Judetene “Sport pentru toti”. Copiii vasluienilor au fãcut astãzi miscare împreunã cu copiii tãrilor europene, toti ca unul, astãzi au uitat de calculator si televizor fãcând în schimb miscare.

2015-ewos-fb-cover-team

 

 

 

 

În perioada 7-13 septembrie, tinerii din Vaslui sunt aşteptaţi la Săptămâna Europeană a Sportului.

Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi (AJSPT) Vaslui, în parteneriat cu Federaţia Română Sportul Pentru Toţi, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST), Primăria Vaslui, Palatul copiilor, Colegiul Economic “Anghel Rugină” şi Grădiniţa nr. 3, organizează, în perioada 7-13 septembrie, Săptămâna Europeană a Sportului. Tinerii sunt aşteptaţi să concureze la diferite discipline: ştafetă, parcursuri aplicative, dans, volei, fotbal, handbal, baschet, badminton, şah, tenis de masă, ciclism, role. Evenimentul se va derula în cinci centre: Bârlad, Huşi, Negreşti, Falciu, Vaslui şi Berezeni. “Invităm copii, tineri, maturi şi pensionari să se alăture organizatorilor. E un mod de a face mişcare pentru sănătate şi bună dispoziţie”, a spus Elena Anuşca Doglan, preşedintele AJSPT Vaslui. Săptămâna Europeană a Sportului se derulează la iniţiativa Comisiei Pentru Sport a Uniunii Europene. Printre ambasadorii acestui important eveniment se află şi Gabriela Szabo, ministrul tineretului şi sportului din România. Activităţile se vor derula în 28 de state membre ale UE, precum şi în Macedonia, Islanda, Norvegia, Liechtenstein şi Turcia.

2015-ewos-fb-cover-outdoor (Copy) (Copy)

 

 

 

A.J. Sportul pentru Toţi pregăteşte noi activităţi sportive cu ocazia Săptămânii Europene a Sportului. Săptămâna Europeană a Sportului (7-13 septembrie) are scopul de a încuraja cetăţenii de toate vârstele #BeActive, precum şi sprijin în realizarea activităţilor ca urmare a iniţiativelor naţionale şi locale existente cu scopul declarat: ‘Să ne mişcăm’.
Preşedintele Adrian Meszaros a creionat şapte competiţii în această perioadă. Pe 7 septembrie, la Carei are loc Crosul Vacanţei, pe 8 Trofeul piticilor, la fotbal, în Satu Mare, la Bârsău Festivalul Sportului Codrenesc, în 10 Cupa Voinicelul la Medieşu Aurit, pe 11 Mişcare pentru sănătate la Negreşti Oaş, pe 12 din nou la Satu Mare, Mişcare şi recreere pentru vârsta a treia, iar pe 13 la Medieşu Aurit va avea loc Cupa Dacicus.
Săptămâna Europeană a Sportului este un program finanţat cu sprijinul Comisiei Europene, cofinanţat de Programul Erasmus+ l Uniunii Europene, Ministerul Tineretului şi Sportului şi coordonată de Federaţia Română Sportul pentru Toţi.

În perioada 7-13 septembrie se desfăşoară Săptămâna Europeană a Sportului. A.J. Sportul pentru Toţi a pregătit mai multe activităţi sportive, 7 la număr. Scopul de a încuraja cetăţenii de toate vârstele #BeActive, precum şi sprijin în realizarea activităţilor ca urmare a iniţiativelor naţionale şi locale existente cu scopul declarat: ‘Să ne mişcăm’.
Preşedintele Adrian Meszaros a creionat şapte competiţii în această perioadă. Pe 7 septembrie are loc Crosul Vacanţei (Carei), pe 8 Trofeul piticilor (Satu Mare), la fotbal, Festivalul Sportului Codrenesc (Bârsău), în 10 Cupa Voinicelul (Medieşu Aurit), pe 11 Mişcare pentru sănătate (Negreşti Oaş), pe 12 Mişcare şi recreere pentru vârsta a treia (SM), iar pe 13 Cupa Dacicus (Medieşu Aurit).

Săptămâna Europeană a Sportului este un program finanţat cu sprijinul Comisiei Europene, cofinanţat de Programul Erasmus+ al Uniunii Europene, Ministerul Tineretului şi Sportului şi coordonată de Federaţia Română Sportul pentru Toţi.

Comunicat Săptămâna Europeană a Sportului #BEACTIVE se derulează în perioada 07-13 septembrie 2015. Program finanţat cu sprijinul Comisiei Europene Program cofinantat de Programul Erasmus+ al Uniunii Europene; Program cofinantat de Ministerul Tineretului si Sportului, Coordonator Național al SES este Federația Română Sportul pentru Toți. Direcția Județeană pentru Tineret și Sport în colaborare cu Asociația Județeană Sportul pentru Toți Satu Mare, având ca parteneri Consiliul Local și Primăria Sanislău, a organizat Cupa Moților la Cros, în data de 8 septembrie 2015 la baza Sportivă din Marna Nouă la 5 categorii de vârstă, masculin și feminine, competiție la care au participat 75 de persoane. Partener Consiliul Local și Primăria Sanislău. În data de 12 septembrie 2015, având ca partener Sindicatul UNIO, se va organiza Cupa UNIO – Intersecții la fotbal, fotbal tenis și tenis, la baza sportivă MIU. În perioada 11-12 septembrie la baza sportivă UNIO, în cadrul „Zilelor porților deschise”, pot participa doritori la fitness și șah. „Zilele porților deschise” – 12-13 septembrie – săli deschise gratis pentru activități de fitness și aerobic. Director executiv, Dragoș Virgil

 

 

fotografie0107 fotografie0074 fotografie0122 fotografie0115 fotografie0113 fotografie0101 fotografie0097 fotografie0125 fotografie0127 fotografie0128 imageResize DSCN9639 DSCN9637 DSCN9642 1 2 DSCN9647 DSCN9644 4 3 5 7 11 Picture 377 Picture 209 DSC_0748 DSC_0720 DSC_0547 Picture 382 Picture 402 DSC06917 DSC07409 20150910_114229 20150911_174316_resized orientare turistica2 volei2

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

20150911_174324_resized DSC_0137 DSC_0154 DSC_0081 DSC_0105 DSC_6416-001 DSC_6074-001 IMG_6492_1 IMG_6484 DSC_1262 DSC_7330-001 DSC_6888-001 DSC_7465-001 DSC_7656-001 11958072_1631329740477175_2166492186372797015_o DSC09654 DSC09599 DSC09498 11227651_1631328563810626_8306100054971309036_o (1) DSC09732 SES20 SES31 SES33 20150908_172658 20150908_173730 20150908_183517 DSC_8542 DSC_8750 DSC_8876 IMG_4277 DSC_9682 DSC_9290 DSC_9253 DSC_8882 IMG_4368 IMG_5296 IMG_6809 IMG_6435 IMG_6547 DSC_0279 IMG_6807 IMG_6800 IMG_6725 IMG_6631 DSC_0420 DSC_0453 DSC_0489 DSC_0564 DSC_0598 DSC_0247 DSC_0217 DSC_0014 saptamana DSC_0612 DSC_0311 DSC_0527 BeActive-4 BeActive-10 BeActive-26 BeActive-34 BeActive-39 BeActive-46 BeActive-50 BeActive-53

 

Add a Comment