Ziua Copilului, Sport şi Bucurie

banner

Ziua Copilului, Sport şi Bucurie -Program educațional pentru copii –

 

 

Activitati sportive
Atletism
Baschet
Tir sportiv
Scrima
Coordonator
Pungă Ionuţ
Coordonator
Daniel Anica

Coordonator
Popa Ioan

 

Mesajul ambasadorilor acestui proiect

marian opreaPrin acest proiect doresc să le arăt copiilor că îşi pot petrece timpul liber şi altfel. Fără IT device, fără internet fiind la fel de amuzant, poate mult mai incitant.
Aşa am început eu să descopăr frumuseţea sportului. Totul a început de la joaca cu prietenii în faţa blocului imaginându-ne tot felul de poveşti la care adăugam cîteva reguli şi …… mai târziu am făcut pasul către sportul de performanţă. Dar asta este o altă poveste, până acolo trebuie să oferim copiilor bucuria jocului în aer liber, după reguli simple, să le încurajăm  creativitatea, să socializeze şi nu în ultimul rând posibilitatea de a-şi descoperi anumite calităţi care îl pot determina să devină un viitor sportiv de performanţă. Cine ştie? Trebuie să le oferim această posibilitate și să interacționeze cu sportiviii de performanță.

Marian Oprea

nicoleta oprea

Ca mamă, mă gândesc tot timpul ce este mai bine pentru copilul meu. Este timpul să le oferim copiilor cât mai multe posibilități de a se juca  în parc  dar sprijiniți de profesori de educație fizică pentru a învăța deprinderi corecte. În felul acesta sunt sigură că vom reduce scutirile de la orele de sport iar copiii vor crește mult mai sănătos.

Nicoleta Grasu

Motivaţie

De ziua lor, Ziua Internațională a Copiilor, dorim să le oferim copiilor o surpriză plăcută și să scoatem parcul din cotidian. Astfel, parcul care  oferă o gama restrânsă de activităţi fizice pentru copii, aceleaşi leagăne şi topogane anoste (deşi sunt frumos colorate, nu pot oferi cine ştie ce poveste de joacă) acelaşi nisip pe care copiii şi-l îndeasă în gură unul altuia ori şi-l toarnă în cap şi alei de asfalt pe care îşi “rup genunchii” când cad, se va transforma într-o mare arenă sportivă. Doar pentru ei, sub supravegherea profesorilor de specialitate, fără limită de timp, fără să plătească nici o taxă  își pot  alege disciplina sportivă sau disciplinele sportive unde vor să participe.

Ce dorim de fapt?

În data de 31 mai 2015, cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor, în Parcul Circului, dorim să se desfăşoare acţiuni sportive pentru copii, sub supravegherea monitorilor de activități fizice (profesori de educație fizică, antrenori, instructori sportivi) şi a studenţilor de la facultăţile de educatie fizică şi sport.

Orarul?

Programul acestui proiect este de la ora 10:00 până la 20:00.

Cui se adresează?

Acest proiect se adresează tuturor copiilor. Atât celor care sunt legitimați la un club sportiv, cât și celor care nu sunt legitimați dar și cei care sunt cu dizabilități.

Ce se va întâmpla?

În parc, într-o zona bine delimitată, de comun acord cu primăria, pentru a nu încurca pe cei care doresc să se plimbe liniştiţi,  copiii au ocazia să se înscrie la mai multe ateliere. Fiecare atelier va reprezenta o disciplină sportivă.

Ce discipline sportive vor fi?

Disciplinele sportive din cadrul proiectului vor fi:
•    baschet, în parteneriat cu Baschet  Club Baller București
•    atletism, în parteneriat cu Pro Atletic
•    tir sportiv, în parteneriat cu Federaţia Română de Tir Sportiv
•    scrimă în parteneriat cu Federația Română de Scrimă

Cum  va fi organizat acest proiect?

Copiii care sunt legitimați la cluburi vor face demonstrații sportive după care vor invita alți copii să se alăture lor pentru a se distra împreună.
Monitorii vor fi sprijiniţi de studenţii facultăţilor de educaţie fizică şi sport ce vor activa ca voluntari. Astfel, studenţii au oportunitatea de a obţine certificatul de voluntar cu care îşi vor confirma experienţa profesională.

Orarul proiectului va fi compus din trei părți.

1.    de la ora 10:00 la 12:00 activităţile sunt dedicate preponderant copiilor cu vârsta cuprinsa intre 3 – 10 ani,
2.    de la 12:00 – 14:00 celor de 10 – 14 ani
3.    de la 14:00 la 20:00  celor peste 14 ani;

În fiecare interval orar enumerat mai sus, fiecare disciplină sportivă va avea câte o vedetă sportivă (din disciplina sportivă) care va interacţiona cu copiii prin discuţii libere despre sport şi experientiele personale din sport, dar şi de a-i învăţa anumite mişcări sau exerciţii

Avantaje

1.    Promovarea în rândul tinerilor a diferitelor activităţi fizice și practicarea acestora ca și concept de viață;
2.    Creşterea numărului de practicanţi ai sportului de masă. Nu mică mi-a fost mirarea când am văzut cum parinţii s-au apucat să facă mişcare ca să-şi omoare timpul până termină copilul antrenamentul;
3.    Crearea unei punţi de legătură între sportivii de performanţă şi cei care doresc să înceapă practicarea unei discipline sportive
4.    Scăderea numărului de scutiri de efort fizic la orele de sport şi astfel se pot relansa competiţiile interscolare în adevăratul sens al cuvântului.
5.    Adaugăm “Mens sano in corpore sano”  educaţia copiilor în spiritul principiilor de “Fairplay” şi întelegem rapid că scad costurile în sănătate şi se reduce deligventa juvenilă, ca să nu mai vorbim de droguri;
6.    Cu această ocazie, studenţii de la facultăţile de educaţie fizică şi sport au ocazia să activeze în cadrul acestui proiect în mod voluntar, căpătând experientă de muncă conform legii voluntariatului;
7.    Identificarea şi atragerea corectă a copiilor cu deficit motor şi/sau psihic care doresc să facă sport;

Partener media TV

digi

Parteneri institutionali

circul globus ministerul tineretului si sportului primaria capitalei

Parteneri sportivi

ballerfederatia romana de tir frs pro atletic